Skip to main content

De Reddingboot komt!

Datum: donderdag 26 maart 2020 | Sectie: Nieuws

Vanaf 7 april valt De Reddingboot weer bij iedereen op de mat. Misschien juist nù, voor een ieder die thuis is in deze tijd, extra fijn om door te bladeren en te lezen over het werk van de KNRM. Want het magazine staat vol met verhalen, reddingrapporten en achtergrond reportages en staat garant voor ontspannen leesplezier.

Zo vertellen Jan, Nelly en Laura over die fatale dag toen zij zwaar in de problemen kwamen en hun zeiljacht in stormweer zonk. “Ineens zag ik blauwe zwaailichten boven de golven uitkomen. Kort daarvoor dacht ik dat ik zou sterven, maar toen wist ik dat alles goed zou komen.” De KNRM-schipper die de actie samen met de opstappers aan boord van de reddingboot van Marken meemaakte, Pouwel van Altena, vertelt zijn kant van het verhaal.

Bijzonder

Schrijfster en oud-NOS verslaggeefster Pauline Broekema zou je een helper aan wal kunnen noemen. Als verslaggever bij het NOS Journaal toonde ze de kijker regelmatig

het zware en waardevolle werk van KNRM-vrijwilligers. “Dat deze vrijwilligers zo veel tijd energie vrijmaken in een tijd waarin je gewend bent dat alles geld kost, vind ik heel bijzonder.”

En uiteraard ontbreken de vaste items van het blad niet. We vertellen over de mooiste reddingen, gaan op bezoek bij onze meest belangrijke partner, Kustwacht Nederland, waar watchofficer Hilde vertelt over haar werk: ‘Wij zijn de spin in het web voor alle zeevaart’.

En uiteraard staat het blad vol met nieuws en wetenswaardigheden over de KNRM.

Reddingbootdag afgelast!

In het magazine hebben we het nog wel over Reddingbootdag op 25 april, maar dat is afgelast. Omdat het blad, waar we iedereen uitnodigen al bij de drukker lag, hebben we de brief en de envelop gelukkig nog wel kunnen aanpassen om iedereen daarop te attenderen.

We wensen u veel leesplezier!

Ook drie keer per jaar De Reddingboot ontvangen? Wordt dan ook Redder aan de wal en draag uw steentje bij aan het reddingwerk van de KNRM.

[button url="/doneren" size="5" wide="yes" center="yes" radius="0px" class="wj-button-lifeguard"]Word donateur van de KNRM[/button]

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.