Binnenvaartschip zinkende, 4 opvarenden en 1 hond gered

Binnenvaartschip zinkende, 4 opvarenden en 1 hond gered

11 maart 2021
Hindeloopen

Door de zuidwesterstorm die over het IJsselmeer trok, raakte eind van de ochtend een binnenvaartschip geladen met zout in problemen. Het schip maakte water door de overkomende golven. Uit voorzorg zette de schipper het schip ter hoogte van Makkum aan de grond om zinken te voorkomen.

De reddingboot van Hindeloopen werd gealarmeerd door de Kustwacht en haalde op verzoek van de schipper vier mensen en een hond van boord. De schipper en een bemanningslid bleven aan boord. De geredden werden in Kornwerderzand aan wal gebracht, waar ze werden opgevangen en onderdak kregen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Bij het half gezonken schip hielden politie en Rijkswaterstaat toezicht. Later op de dag is begonnen met het leegpompen van het schip.

De reddingboot keerden terug naar Hindeloopen toen bleek dat de opvarenden veilig waren en er voldoende toezicht was.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij