Bijzonder kunstwerk Dorian van Rijsselberghe voor KNRM

8 november 2017

Tweevoudig Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe heeft speciaal voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een kunstwerk gemaakt. De windsurfer deed dat samen met kunstenaar Pim Smit en diens project Art Meets Sport. De twee gingen afgelopen maandag in het KNRM-boothuis in Scheveningen aan de slag, met een bijzonder resultaat. Het custom-made kunstwerk wordt uiteindelijk geveild op het Reddersgala van de KNRM, zaterdag 25 november in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Pim Smit werkte eerder voor uiteenlopende goede doelen met o.a. Richard Krajicek, Edwin van der Sar, Joost Luiten, Eddy Merckx, Kim Clijsters en Arnold Vanderlyde. Nu is dus de beurt aan Dorian van Rijsselberghe. ‘Niet toevallig een watersporter,’ aldus Edward Zwitser, namens de KNRM projectleider van het Reddersgala. ‘De KNRM ís immers zee en water. Geweldig dat zowel Dorian als Pim bereid waren dit voor het levensreddende werk van de KNRM te doen.’ Het kunstwerk maakt onderdeel uit van de veiling van het Reddersgala, een jaarlijks terugkerend benefietgala ten bate van de KNRM. De KNRM is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van giften en gaven.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Over Pim Smit

Pim Smit is een Nederlandse moderne kunstenaar met atelier in België. Smit was een vriend van Herman Brood en ook als kunstenaars waren zij geestverwanten, maar Smit wordt qua werk het meest vergeleken met Picasso en Appel.

Over Dorian van Rijsselberghe

De Texelse windsurfer, die in Laguna Beach California woont, werd in 2011 wereldkampioen in de olympische RS:X klasse en veroverde op de Olympische Spelen van 2012 én 2016 de gouden medaille voor Nederland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij