Bezoek historische reddingboten in Lemmer

23 september 2016
lemmer

In de binnenhaven van Lemmer meren komend op vrijdag 23 september historische reddingboten af. De historische vaartuigen nemen deel aan het jaarlijkse evenement van de Nautische Vereniging Oude Reddings Glorie (ORG). De reddingboten zijn eigendom van musea, stichtingen of bevinden zich in particulier bezit.

De vloot van de Oude Reddings Glorie druppelt vrijdag 23 september de Lemsterbaai binnen. Vanaf 14.30 uur worden de schepen naar binnen geschut. Zaterdagmorgen 24 september houden de leden van de ORG hun jaarvergadering in hotel de Wildeman, waarna de schepen worden opengesteld voor publiek. Gelijktijdig is er een jaarmarkt op de Korte- en Langestreek, die mede mogelijk wordt gemaakt door de winkeliersvereniging van Lemmer en door de gemeente De Friese Meren. Ook worden scheepsmodellen van reddingboten tentoongesteld.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De schippers/eigenaren vertellen graag over hun schepen, die grote waarde hebben als nationaal maritiem erfgoed. Enkele van de aanwezige vaartuigen worden in de winterperiode nog steeds door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingezet om in noodgevallen tijdens ijsgang uit te kunnen varen. Ook de actieve reddingboot van Lemmer, de Anna Dorothea is zaterdag present. Zondagmorgen keren de schepen terug naar hun respectievelijke thuishavens.

Kom dus even langs op zaterdag 24 september!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij