Skip to main content

Bezoek aan alarmcentrale in Alkmaar

Datum: dinsdag 19 januari 2016 | Sectie: Nieuws

Tijdens de winterperioden vinden er naast reguliere oefeningen ook andere activiteiten plaats bij KNRM Medemblik. Zo ook een bezoek aan de Regionale Alarmcentrale.

Gedurende de winter is er meer aandacht voor opleidingen (zoals EHBO),onderhoud aan reddingboot en boothuis, maar ook worden dan bezoeken gepland aan de ketenpartners. Ruim een jaar geleden hebben we het Kustwacht Centrum in Den Helder bezocht. Nu is het de beurt aan de Regionale Alarmcentrale in Alkmaar.

Voor reddingboten is de samenwerking met de Alarmcentrale minder intensief dan met het Kustwachtcentrum, maar vooral tijdens inzetten waarbij medische hulp/assistentie verleend dient te worden is een soepele samenwerking met de Alarmcentrale uiterst belangrijk.

Verdeeld over meerdere avonden zijn groepjes van vier á vijf bemanningsleden van station Andijk en Medemblik afgereisd naar Alkmaar. Hier werden we hartelijk ontvangen en hebben we veel uitleg gekregen over de werkzaamheden van de centralisten en hoe de processen verlopen. Uiteraard zijn we bekend met de procedures voor de reddingboot. Maar het is heel leerzaam om te zien om hoe de andere kant van de lijn dan werkt.

Omdat het een gecombineerde meldkamer van politie, brandweer en ambulance is, biedt het een goed beeld hoe de verschillende disciplines werken, en vooral ook hoe de samenwerking en de korte lijnen werken. Er is ons veel uitgelegd en we konden ook al onze vragen stellen. Daarbij hebben we live een aantal meldingen mee kunnen kijken.

Graag willen we de medewerkers van de meldkamer bedanken voor de gastvrijheid!

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.