Bezoek aan alarmcentrale in Alkmaar

19 januari 2016

Tijdens de winterperioden vinden er naast reguliere oefeningen ook andere activiteiten plaats bij KNRM Medemblik. Zo ook een bezoek aan de Regionale Alarmcentrale.

Gedurende de winter is er meer aandacht voor opleidingen (zoals EHBO),onderhoud aan reddingboot en boothuis, maar ook worden dan bezoeken gepland aan de ketenpartners. Ruim een jaar geleden hebben we het Kustwacht Centrum in Den Helder bezocht. Nu is het de beurt aan de Regionale Alarmcentrale in Alkmaar.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Voor reddingboten is de samenwerking met de Alarmcentrale minder intensief dan met het Kustwachtcentrum, maar vooral tijdens inzetten waarbij medische hulp/assistentie verleend dient te worden is een soepele samenwerking met de Alarmcentrale uiterst belangrijk.

Verdeeld over meerdere avonden zijn groepjes van vier á vijf bemanningsleden van station Andijk en Medemblik afgereisd naar Alkmaar. Hier werden we hartelijk ontvangen en hebben we veel uitleg gekregen over de werkzaamheden van de centralisten en hoe de processen verlopen. Uiteraard zijn we bekend met de procedures voor de reddingboot. Maar het is heel leerzaam om te zien om hoe de andere kant van de lijn dan werkt.

Omdat het een gecombineerde meldkamer van politie, brandweer en ambulance is, biedt het een goed beeld hoe de verschillende disciplines werken, en vooral ook hoe de samenwerking en de korte lijnen werken. Er is ons veel uitgelegd en we konden ook al onze vragen stellen. Daarbij hebben we live een aantal meldingen mee kunnen kijken.

Graag willen we de medewerkers van de meldkamer bedanken voor de gastvrijheid!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij