Skip to main content

Arie Visser trekt jacht los op Fries meer

Datum: zaterdag 25 april 2015 | Sectie: Nieuws

Zaterdagmiddag heeft de Arie Visser hulp verleend aan een zeiljacht gedurende de terugreis van de werf in Woudsend naar Terschelling.

Terwijl de Arie Visser terugvaart via het Friese meer de Fluessen, wordt er door watersporters aangegeven dat een zeiljacht in de nabije omgeving aan de grond gelopen is.

Rustig zet de Arie Visser koers naar het vastgelopen zeiljacht, omdat er met een grote reddingboot niet snel gevaren kan worden op het binnenwater.

Aangekomen bij het jacht blijkt het jacht met de kiel behoorlijk in de zachte bodem vast te zitten. Gelukkig staat er net genoeg water om dichtbij te kunnen komen en daardoor verbinding te kunnen maken. Voorzichtig trekt de Arie Visser het zeiljacht los en sleept het naar veilig vaarwater.

Op het moment dat de Arie Visser de verbinding wilt verbreken, wordt ze gepasseerd door een snelle brandweerboot van brandweer Koudum. Deze blijkt gepiept te zijn voor het vastgelopen zeiljacht. De vrijwilligers van brandweer Koudum kunnen erom lachen dat de Arie Visser het jacht al vlot heeft, want deze boot hebben ze natuurlijk niet verwacht.

Na het losgooien vervolgt de Arie Visser de reis naar Terschelling, zodat ze vanavond weer terug is op station.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.