Actie reddingsvestkeuringen uitgesteld

Actie reddingsvestkeuringen uitgesteld

2 april 2020
IJmuiden

De KNRM heeft vorig jaar samen met een aantal watersportwinkels een succesvolle actie gehouden om watersporters hun reddingsvest te laten controleren. Dit jaar vragen watersporters of de keuringsactie weer van start gaat in april. Door de maatregelen omtrent het coronavirus kan deze actie nog niet van start. Met de actie wordt verwacht dat mensen in beweging komen naar watersportwinkels en daarbij kan de aanbevolen afstand van 1,5 meter in de watersportwinkels zelf niet gegarandeerd worden. Wij streven er uiteraard naar om deze actie alsnog doorgang te laten vinden op een ander en beter passend moment.

Het keuren van het reddingsvest blijft natuurlijk belangrijk! Zoutaanslag, zand, vuil en onzorgvuldig gebruik kunnen de levensduur van het reddingvest verkorten. Aanbevolen wordt dan ook om je reddingsvest elke 12 maanden te laten controleren en onderhouden door de leverancier of een daartoe bevoegde instantie.  Mocht u in deze tijd van het coronavirus toch uw reddingsvest willen controleren dan verdient het de aanbeveling om contact te zoeken met uw lokale watersportwinkel om advies te vragen hoe de keuring het beste kan plaatsvinden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij