Skip to main content

90 jaar motorreddingboot Insulinde

Datum: vrijdag 07 juli 2017 | Sectie: Nieuws

De motorreddingboot Insulinde van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers bereikt op 8 juli de mooie leeftijd van 90 jaar. Het moment voor het museum om het verhaal van dit prachtige varend monument te vertellen in een tentoonstelling, genaamd ‘Wonderboot’. De reddingboot werd een varende legende vanwege de spectaculaire reddingen onder leiding van schipper Mees Toxopeus.

Wonderboot is een tentoonstelling over de ontwikkeling, bouw, in dienststelling en reddingacties van deze unieke reddingboot. De Insulinde is namelijk de eerste ‘zelfrichtende’ stalen motorreddingboot ter wereld. Als de boot kapseist in zware zeeën, dan komt zij vanzelf weer overeind. Maar wie kwam op het idee van een zelfrichtende boot en waarom? Hoe verliep dan de bouw van zo’n nieuwe boot?

Allemaal vragen die beantwoord worden tijdens de tentoonstelling. Haar hele geschiedenis komt aan bod, de spectaculaire reddingacties maar ook de minder mooie kanten van deze unieke reddingboot. Want niet iedereen was van mening dat deze reddingboot een ‘wonderboot’ was. Oordeel zelf en bezoek de tentoonstelling van 8 juli tot en met 1 oktober 2017.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.