Skip to main content

De Reddingboot: 110 jaar na de eerste editie

Datum: zondag 24 januari 2021 | Sectie: Nieuws

De eerste editie van De Reddingboot verscheen in februari 1911. Precies 110 jaar later valt nummer 243 bij al onze donateurs op de mat. Zoals altijd extra dik. Met heel veel informatie over de KNRM, het werk wat we doen en de vrijwilligers en donateurs die dat werk mogelijk maken.

Doneren redt levens

Donateurs zijn voor de KNRM een onmisbare schakel bij het optimaal kunnen uitvoeren van het reddingswerk. Door deze bijdragen kunnen de vrijwilligers aanspraak maken op de beste trainingen en apparatuur. Iedere donateur heeft zijn of haar eigen redenen om de reddingmaatschappij te steunen. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: een groot respect voor de helden op het water. En daarom spreken we dit nummer met vier mensen die hun verhaal vertellen waarom zij de KNRM steunen. Onder het mom van doneren redt levens.

Het Vlootplan 2020-2035

En in de komende jaren vervangt de KNRM de vloot. Dat is nodig, omdat het huidige materieel het einde van de technische levensduur bereikt. Om deze omvangrijke operatie in goede banen te leiden, is het Vlootplan 2020-2035 opgesteld. De bouw van de eerste nieuwe reddingboot in de Van Wijk-klasse is gestart. Directeur Jacob Tas vertelt er meer over. En we zijn op bezoek in Rijs, Friesland, waar we op bezoek zijn bij Folmer Jachtbouw waar de eerste nieuwe Van Wijk-klasse in elkaar gelast wordt.

Uiteraard ontbreken de vaste items niet zoals logboeken, dagboek, achterafverhalen en KNRM-er aan het werk niet.

Ontvangt u nog geen donateursmagazine? Word dan nu donateur en krijg drie keer per jaar het leuke magazine over de KNRM.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.