Skip to main content

KNRM herdenkt surfdrama

Op 11 mei 2020 en de dagen daaropvolgend hebben 39 vrijwillige redders van het reddingstation Scheveningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zich ingezet om zes surfers te redden, die door een dikke schuimlaag op zee in nood verkeerden. Eén surfer konden ze redden. Vijf surfers verdronken. Het surfdrama liet bij alle betrokkenen een onuitwisbare indruk achter.

Het reddingstation Scheveningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd 11 mei 2020 volledig ingezet voor de redding- en zoekactie naar de surfers Joost, Mathijs, Max, Pim, Ruurd en Sander. De redders wisten drie van hen in de hoge branding uit het water te halen. Alleen Ruurd overleefde het drama. In de dagen er na is lang gezocht naar de vermiste drie surfers, die uiteindelijk allemaal zijn gevonden.

Het boothuis van KNRM Scheveningen heeft dagenlang als crisiscentrum gefungeerd. Daar werden ook de gevonden slachtoffers binnengebracht. KNRM-vrijwilligers vingen er familieleden op en zorgden ervoor dat anderen op afstand bleven.

Het KNRM reddingstation Scheveningen werkte samen met de reddingstations Hoek van Holland, Ter Heijde, Katwijk aan Zee en Noordwijk en de Kustwacht, Politie, Brandweer en Ambulancediensten.

In dit blog zijn de verhalen verzameld van betrokken redders. Om het noodlottig ongeval te herdenken waarbij de surfers Joost, Mathijs, Max, Pim en Sander om het leven kwamen.

Nieuwe reddingboot

De reddingboot Beluga, waarmee de redding werd uitgevoerd is 30 jaar oud en zal binnenkort vervangen moeten worden. Er is een crowdfundingsactie gestart om hiervoor geld in te zamelen. De nieuwe reddingboot wordt iets groter en nog zeewaardiger dan de Beluga. Een vurige wens van de Scheveningse bemanning. Wil je bijdragen aan deze actie? Klik dan hier.

https://youtu.be/sxVnMxsbdns

https://youtu.be/Gdvj5hLMD90

https://youtu.be/NQJ1M-4wwaM

Gerelateerde blogs

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.