Donateurschap Redder aan de wal

Als Redder aan de wal steunt u de KNRM met een vast bedrag per maand, kwartaal, half of heel jaar. Er is geen minimumbijdrage, ieder bedrag is welkom. Niet voor niets noemt de KNRM haar donateurs Redders aan de wal. U geeft op vrijwillige basis en hoort als vanzelfsprekend bij de 1.400 vrijwillige redders. Samen zijn we de KNRM.

Wij gaan met zuinigheid en vlijt om met het door u gegeven geld. Met uw bijdrage zorgen we er voor dat de vrijwillige redders goed getraind en opgeleid worden en dat de materialen voldoen aan de hoogste eisen. Uw gift vandaag is morgen een redding!

Wat krijgt u als donateur?

  • Het magazine De Reddingboot: U ontvangt als Redder aan de wal 3x per jaar het magazine De Reddingboot (in januari, in april en in oktober). De Reddingboot bestaat al sinds 1911 en is het donateursblad van de KNRM. Hier leest u alles over van reddingen, de reddingrapporten en verhalen over redders en geredden. De verhalen over het werk van de KNRM en interviews met redders en de geredden maken het magazine van voor tot achter boeiend. Als u ook de nieuwste De Reddingboot wilt ontvangen, word dan Redder aan de wal en steun de KNRM!
  • Meevaren tijdens Reddingbootdag: één keer per jaar (eind april/begin mei) zijn alle 45 Reddingstations van de KNRM tussen 10.00 en 16.00 geopend. Tijdens deze gezellige dag kunt u, als het weer het toelaat ook meevaren op een reddingboot.
  • Donateurspas: Jaarlijks ontvangt u een donateurspas waarmee u gratis toegang heeft tot het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder.

Donateurservice

Bent u donateur of wilt u de KNRM eenmalig of structureel steunen? We hebben alle vragen rondom een nieuw of bestaand donateurschap voor u gebundeld.

Staat u vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of wilt u iets wijzigen? Aldert Eveleens en Annelies Koolen van de donateursservice helpen u graag verder. Zij zijn te bereiken op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur via het telefoonnummer (0255) 548 484. Indien u liever per mail contact opneemt, kan dat via donateur@knrm.nl (vermeld dan duidelijk uw naam en adres).

Aldert Eveleens
Aldert EveleensDonateursservice
Tevens medewerker afdeling Communicatie & Fondsenwerving
a.eveleens@knrm.nl
Annelies Koolen
Annelies KoolenDonateursservice
Tevens medewerker afdeling Communicatie & Fondsenwerving
a.koolen@knrm.nl

Wat kan ik geven?

Schenken met een speciale bestemming

Uw persoonlijke wens

U kunt schenken bij leven, in uw testament, in een fonds, periodiek. Er zijn vele mogelijkheden om aan de KNRM te schenken. Aan een schenking kan ook uw persoonlijke wens worden verbonden.

Naamgeving
Om uw schenking nóg persoonlijker te maken kunt u de naamgeving bepalen, bijvoorbeeld door de naam van een dierbare te verbinden aan de   door u gekozen bestemming van de schenking. Dat kan een boothuis, reddingwaterscooter of een reddingboot zijn. Zo leeft de naam van uw dierbare voort bij het levensreddende werk.

Lokale voorkeur
Uw schenking kan specifiek ten goede komen aan de exploitatie van één van de 45 reddingstations.

Onderdelen
Uw schenking kan worden gekoppeld aan specifieke onderdelen van het KNRM-werk, denk bijvoorbeeld aan opleidingen, overlevingspakken etc.

Waarom heten reddingboten zoals ze heten?

In het boek “wie goed doet….” staan de mogelijkheden van schenken en nalaten op een rij. Daarnaast geven we in het boek ook het antwoord op de vraag: Waarom heten reddingboten zoals ze heten? U kunt verhalen van schenkers lezen en u krijgt inzicht in wat schenkers heeft bewogen een reddingboot te schenken, voorzien van de naam van een dierbare. Achter de gekozen namen gaat namelijk een hele wereld schuil.

Vraag dit boek gratis en vrijblijvend aan door het formulier via onderstaande button, of stuur een mail naar Cora Bartels via c.bartels@knrm.nl.

Meer weten?

De KNRM hecht er waarde aan om een sterke en persoonlijke relatie met u te onderhouden, zodat we veel rekening kunnen houden met uw wensen. Cora Bartels en Cees Prins kunnen u – vanzelfsprekend vrijblijvend - persoonlijk informeren en begeleiden in uw keuze.

Cees Prins
Cees PrinsRelatiebeheerder schenken en nalaten
Tevens Hoofd Financiën
c.prins@knrm.nl
088 999 60 32
Cora Bartels
Cora BartelsRelatiebeheerder schenken en nalaten
Tevens Financieel controller
c.bartels@knrm.nl
088 999 60 33

De KNRM in uw testament

U kunt ook helpen met redden!

U kunt het reddingwerk voor de toekomst waarborgen door de KNRM op te nemen in uw testament. Dankzij deze bijzondere verbintenis kunnen de vrijwillige redders worden voorzien van de beste materialen en opleidingen. Ook na uw overlijden kunt u met uw toegift nog veel betekenen voor heel veel mensen, zowel voor de vrijwillige redders als voor de geredden.

Als u overweegt om (naast uw geliefden) ook aan de KNRM na te laten, dient u een testament op te laten maken. Dit kunt u via de notaris regelen. Een testament is een door de notaris opgesteld document waarin staat omschreven wie na uw overlijden welk deel van uw bezit of vermogen erft. U kunt uw testament overigens op elk gewenst moment weer veranderen via een notaris.

Begin met deze twee vragen
Voordat u naar een notaris van uw keuze gaat die ervoor zorgt dat uw wensen goed worden vastgelegd in uw testament, is het verstandig voor uzelf de volgende vragen te beantwoorden:

  1. "Wat zijn mijn wensen?” en hoe zorg ik bij leven, dat mijn wensen goed zijn vastgelegd.
  2. “Wie zorgt er voor mij na mijn dood?” Hoe kan ik zeker weten dat mijn wensen na mijn overlijden worden uitgevoerd.

Informatie over executeurschap

Wie zorgt er voor mij na mijn dood?

Dit klinkt misschien als een vreemde vraag, maar het is een veelgestelde vraag voor iemand die, soms door omstandigheden, alleen is komen te staan in het leven. Indien iemand alleenstaand is, geen kinderen heeft, of als iemand speciale wensen heeft, die vervuld moeten worden na overlijden, is het verstandig een testament op te stellen waarin niet alleen wilsbeschikkingen worden opgenomen, maar ook een executeur wordt benoemd.

Twee manieren om de KNRM te steunen

U kunt ons op twee manieren in uw testament opnemen: door de KNRM te benoemen tot (mede-) erfgenaam of door de KNRM een legaat toe te kennen.

1. De KNRM benoemen als (mede-) erfgenaam

In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw geliefden kunt u dus ook KNRM (mede-) erfgenaam maken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om de KNRM te benoemen in uw testament? De KNRM beschikt over veel ervaring met nalatenschappen en waar mogelijk willen wij u graag helpen.

Informatiebijeenkomsten

Kom naar een van de informatiebijeenkomsten Schenken & Nalaten
Iedereen is welkom op deze bijeenkomsten, ook als u (nog) geen concrete plannen heeft om de Reddingmaatschappij te begunstigen. Op deze avonden of middagen is een lokale notaris aanwezig die zorgt voor de meest specifieke informatie en die beschikbaar is voor uw persoonlijke vragen.

Wilt u weten wanneer de eerstvolgende avond is stuur dan een e-mail naar Cora via c.bartels@knrm.nl of bel naar: 088 999 6033

Cees Prins
Cees PrinsRelatiebeheerder schenken en nalaten
Tevens Hoofd Financiën
c.prins@knrm.nl
088 999 60 32
Cora Bartels
Cora BartelsRelatiebeheerder schenken en nalaten
Tevens Financieel controller
c.bartels@knrm.nl
088 999 60 33

Vraag het boek "Wie goed doet" gratis aan

Vraag het boek “Wie goed doet…” geheel vrijblijvend aan, waarin de mogelijkheden van schenken en nalaten op een rij staan. Hier vindt u ook het antwoord op de vraag: Waarom heten reddingboten zoals ze heten? U krijgt inzicht in wat schenkers heeft bewogen een reddingboot te schenken, voorzien van de naam van een dierbare. Achter de gekozen namen gaat een hele wereld schuil. 

Vraag dit boek gratis en vrijblijvend aan door het formulier via onderstaande button.

Asverstrooiing op zee

De boot

De Johanna Louisa is als reddingboot in dienst geweest op het reddingstation IJmuiden, van 1968 tot 1993. Gedurende zeven jaar was zij vervolgens opgenomen in de reservevloot van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en is van 2000 tot medio 2006 in dienst geweest op Sint Maarten. Vanaf september 2006 wordt de boot ingezet voor pr-werkzaamheden voor de Redding Maatschappij door het gelijknamige station Johanna Louisa.

Naast tal van promotionele activiteiten kan er ook een afspraak worden gemaakt voor het verstrooien van de as van een dierbare.

Wat gebeurt er precies?

In het bemanningsverblijf van station Johanna Louisa worden de genodigden ontvangen. Naast een instructie van de schipper inzake de vaart en de veiligheid aan boord is er aandacht voor de wijze waarop de verstrooiing vorm zal krijgen.

Eenmaal aan boord zoekt de schipper, met de vlag halfstok, een geschikte plaats voor de kust van IJmuiden. Dit kan alleen als de weersomstandigheden dit toelaten. In de praktijk wil dat zeggen dat het niet harder mag waaien dan 4 bft. Waait het wel harder, dan kan er as worden verstrooid binnen de pieren of zal een nieuwe datum worden gezocht. Op de plaats van verstrooien kunt u dit naar eigen inzicht doen, eventueel aangevuld met een gedicht, voorgedragen door de bemanning.

Op enig moment start de schipper de motoren en met het varen van een cirkel op de plaats van verstrooien en een geluidsignaal, vaart de boot terug naar de steiger met de vlag in top. Met een drankje in het bemanningsverblijf wordt de bijeenkomst afgesloten.

Vergoeding

Voor het verstrooien wordt een donatie gevraagd ten behoeve van het reddingswerk van de Redding Maatschappij.

Contactgegevens

Voor nadere informatie of afspraken kunt u contact opnemen per email via secretaris@johannalouisa.knrm.nl of neem contact op met Aldert of Annelies van de afdeling Donateurservice. Zij geven uw emailadres en/of telefoonnummer door aan het station. Vanuit het station wordt vervolgens contact met u opgenomen.

Aldert Eveleens
Aldert EveleensDonateursservice
Tevens medewerker afdeling Communicatie & Fondsenwerving
a.eveleens@knrm.nl
Annelies Koolen
Annelies KoolenDonateursservice
Tevens medewerker afdeling Communicatie & Fondsenwerving
a.koolen@knrm.nl

Fonds op naam

Uw (notariële) schenking, legaat of erfstelling kunt u laten vastleggen in een Fonds op Naam.
Een fonds op naam is een fonds (geldpot) met een naam en doelbesteding, te bepalen door de schenker. De naam die u aan het fonds geeft blijft aan de KNRM verbonden.

Uw naam, of die van een dierbare van u, leeft op deze manier nog jaren voort. Het rendement van het Fonds op Naam kan besteed worden aan het doel dat u er aan verbindt, desgewenst in samenspraak met de Redding Maatschappij. Voorwaarde is dat u het Fonds op Naam notarieel laat vastleggen. Dit laatste kan de KNRM ook voor u verzorgen.

Cees Prins, contactpersoon voor schenkers: “Wij merken dat een Fonds op Naam met name in trek is bij schenkers die lokaal willen geven. Bijvoorbeeld dat wordt vastgelegd dat de opbrengst van hun Fonds gebruikt moet worden op Terschelling, in Scheveningen of in Dordrecht. Omdat die lokale binding voor hen meerwaarde heeft. Daarnaast is het een schenking voor de lange termijn. De schenking is niet weg, maar wordt elk jaar aangewend voor het doel dat de schenker zelf heeft bepaald. Heel persoonlijk dus.”

Voorbeeld Fonds Stichting van der Toorn. Doel: gelden aanwenden ten behoeve van de ondersteuning van het reddingstation te Scheveningen in de ruimste zin van het woord.

Met uw bijdrage zorgen we er voor dat de vrijwillige redders goed getraind en opgeleid worden en dat de materialen voldoen aan de hoogste eisen.