Producten die zijn gemaakt van een oud overlevingspak

Het belangrijkste redmiddel voor de redder zelf, wordt hergebruikt voor nieuwe producten. Met deze pakken zijn mensen gered. Lees hier hoe deze producten worden gemaakt.

Producten die zijn gemaakt van een oud overlevingspak

USED TO RESCUE

Redders zijn eraan gewend te moeten werken onder slechte weersomstandigheden. In hun overlevingspak zijn ze goed beschermd tegen striemend buiswater, sneeuw en kou.

Het overlevingspak is het belangrijkste redmiddel voor de redder zelf, wanneer hij of zij door extreme omstandigheden overboord zou slaan. Overlevingspakken hebben daadwerkelijk redders gered en gekleed in deze pakken hebben redders duizenden mensen het leven gered.

Producten die zijn gemaakt van een oud overlevingspak

Einde levensduur

Een overlevingspak is gemaakt van oersterk materiaal en gaat ongeveer zeven jaar mee. Daarna is het pak door slijtage en lekkage niet meer te repareren. Afgekeurde overlevingspakken worden niet weggegooid, maar hergebruikt voor producten zoals deze drijvende sleutelhanger, waarmee we opnieuw mensen blij kunnen maken.

Producten die zijn gemaakt van een oud overlevingspak

Verkoopkanaal

Het aantal hergebruikte pakken waaruit producten zijn ontwikkeld, is beperkt. Jaarlijks worden ca. 100 pakken afgekeurd. De USED TO RESCUE producten worden in Nederland gemaakt door Remade Industry (sociale werkplaats) en zijn te koop bij de KNRM reddingwinkel. De voorraad is beperkt.

USED TO RESCUE is een merk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Hoe worden de pakken herbruikt?

x
1904_lbn53351 Used to Rescue - KNRM