Reddingboot George Dijkstra

De George Dijkstra van reddingstion Ter Heijde werd op zaterdag 10 september 2005 gedoopt door de toenmalige minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw drs. K.M.H. Peijs. 

Door een nalatenschap van de heer H. Dijkstra is de KNRM in staat geweest de reddingboot George Dijkstra te laten bouwen.

Uit de nalatenschap van de heer Dijkstra konden nog drie reddingboten worden gebouwd.

Valentijn

Reddingboot George Dijkstra

Klasse: Valentijn

De KNRM heeft 16 Valentijn-reddingstations. Op 1 december 2017 is het 27 jaar geleden dat de eerste Valentijn in dienst trad, bij reddingstation Noordwijk aan Zee. 
Deze Valentijn is in oktober 2016 met pensioen gegaan, en doet nu dienst als museumreddingboot bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

De steeds groter wordende vraag om reddingboothulp, de opkomst van de recreatievaart en de voortschrijdende techniek vroegen om een nieuw ontwerp. Zeewaardigheid, manoeuvreerbaarheid, geringe diepgang en snelheid waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling hiervan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij