Reddingboot De Redder

Reddingboot De Redder werd op 16 juni 2001 gedoopt door mevrouw Erica Terpstra. De KNRM kon de reddingboot laten bouwen van de extra jubileumgiften die de Redding Maatschappij in 1999 van haar donateurs ontving.

Valentijn

Reddingboot De Redder

Bij de start van het jubileumjaar van de Redding Maatschappij, in het voorjaar van 1999, werd in Madurodam een miniatuurexemplaar van De Redder gestationeerd.

Reddingboot De Redder werd in 2001 gestationneerd op reddingstation Katwijk aan Zee
In 2016 verhuisde de reddingboot naar de reservevloot van de KNRM.

{youtube wkIloaTyHxo}

Klasse: Valentijn

De KNRM heeft 16 Valentijn-reddingstations. Op 1 december 2017 is het 27 jaar geleden dat de eerste Valentijn in dienst trad, bij reddingstation Noordwijk aan Zee. 
Deze Valentijn is in oktober 2016 met pensioen gegaan, en doet nu dienst als museumreddingboot bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

De steeds groter wordende vraag om reddingboothulp, de opkomst van de recreatievaart en de voortschrijdende techniek vroegen om een nieuw ontwerp. Zeewaardigheid, manoeuvreerbaarheid, geringe diepgang en snelheid waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling hiervan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij