Reddingboot Annie Jacoba Visser

14 Juni 1993 werd op Schiermonnikoog de nieuwe reddingboot Annie Jacoba Visser gedoopt en in dienst gesteld.

De naam werd onthuld door Mr. J. Visser en de doop is verricht door mevrouw T.T. Visser, respectievelijk broer en zuster van Annie Jacoba.

De heer en mevrouw Visser hebben de boot geschonken ter nagedachtenis aan hun overleden zuster Annie Jacoba. 14 juni was de geboortedag van Annie Jacoba.

In 1996 verhuist het schip naar reddingstation Lauwersoog.

Valentijn

Reddingboot Annie Jacoba Visser

Klasse: Valentijn

De KNRM heeft 16 Valentijn-reddingstations. Op 1 december 2017 is het 27 jaar geleden dat de eerste Valentijn in dienst trad, bij reddingstation Noordwijk aan Zee. 
Deze Valentijn is in oktober 2016 met pensioen gegaan, en doet nu dienst als museumreddingboot bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

De steeds groter wordende vraag om reddingboothulp, de opkomst van de recreatievaart en de voortschrijdende techniek vroegen om een nieuw ontwerp. Zeewaardigheid, manoeuvreerbaarheid, geringe diepgang en snelheid waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling hiervan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij