Reddingboot Adriaan Hendrik

Motorstrandreddingboot van het ‘type Valentijn’. Gebouwd van aluminium door Habbeke te Volendam.

Gewicht 7600 kg
Motorvermogen 2x 450 pk (Volvo Penta TAMD 74 EDC dieselmotor)
Snelheid 30 knopen

De Adriaan Hendrik is betaald uit de nalatenschap van mevr. C.H. Kleiweg de Zwaan-Bijning. Adriaan Hendrik zijn de voornamen van haar eerder overleden echtgenoot. De reddingboot is op 3 oktober 1992 gedoopt door de echtgenote van toenmalig bestuursvoorzitter van de KNRM de Hr. Dudok van Heel.

Reddingboot Adriaan Hendrik is gestationneerd bij reddingstation Egmond aan Zee.

Valentijn

Reddingboot Adriaan Hendrik

Klasse: Valentijn

De KNRM heeft 16 Valentijn-reddingstations. Op 1 december 2017 is het 27 jaar geleden dat de eerste Valentijn in dienst trad, bij reddingstation Noordwijk aan Zee. 
Deze Valentijn is in oktober 2016 met pensioen gegaan, en doet nu dienst als museumreddingboot bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder.

De steeds groter wordende vraag om reddingboothulp, de opkomst van de recreatievaart en de voortschrijdende techniek vroegen om een nieuw ontwerp. Zeewaardigheid, manoeuvreerbaarheid, geringe diepgang en snelheid waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling hiervan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij