Reddingboot 't Span

Deze reddingboot werd op een ijskoude zaterdag 23 maart 2013 gedoopt door mevrouw A.F.T. Streumer, oud-burgemeester van Andijk. De bouw van de nieuwe reddingboot is voor een groot deel bekostigd uit gelden die bijeen zijn gebracht door de donateurs van de reddingsbrigade, de Vrienden van ‘t Span. Als waardering daarvoor heeft de nieuwe boot dezelfde naam gekregen als de huidige reddingboot: 't Span .

Nikolaas

Reddingboot

In september 2012 is in Ulsteinvik in Noorwegen door Mare Safety AS een begin gemaakt met de bouw van deze reddingboot. De reddingboot valt onder de Nikolaas-klasse, een 9-meter boot, specifiek bestemd voor hulpverlening en reddingen op het binnenwater. Eén van de specifieke eigenschappen van deze boot is de (geredden)capaciteit. Op het IJsselmeer varen veel charterschepen, die schepen hebben relatief veel mensen aan boord en vragen om een reddingboot met een capaciteit van 20 personen, exclusief bemanning. Ten tweede biedt deze klasse hoge snelheid (34-35 knopen) en een grote trekkracht. Op het binnenwater bestaat de hulpverlening vaak uit het lostrekken en slepen van jachten. Daarnaast wilde de KNRM een waterjetaandrijving, vanwege de goede manoeuvreerbaarheid en de veiligheid voor de drenkelingen. En als laatste het kostenaspect. Deze reddingboot is goedkoper dan gangbare reddingboten en vergt minder onderhoud.

Klasse: Nikolaas

De Nikolaas-klasse: specifiek bestemd voor hulpverlening en reddingen op het binnenwater. De keuze voor deze reddingboot werd bepaald door een aantal specifieke kwaliteiten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij