Reddingboot Springbok

Reddingboot Springbok is van het type Nikolaas II en is gebouwd door Habbeké Shipyards. Het ontwerp is van Pieter Meuzelaar van de Dutch Special Marine Group. Het schip weegt 3,4 ton,vaart maximaal 34 knopen, heeft een bemanning van 4 personen en heeft een gereddencapaciteit van 20 personen. De aandrijving bestaat uit twee Steijr motoren, elk gekoppeld aan een Ultrajet waterjet.

Mevrouw dr. J. Brouwer, een volle nicht van de schenkster mevrouw de Bok, heeft de doop verricht. 

Nikolaas

Reddingboot Springbok

De nieuwe reddingboot voor KNRM Lauwersoog is gefinancierd uit de nalatenschap van mevrouw H.S. Bok (19-11-2006). Mevrouw Bok was bij leven meer dan 50 jaar donateur van de KNRM. Zij uitte, als geboren Groningse, de wens uit haar nalatenschap een reddingboot te laten bouwen met de naam Springbok en deze te stationeren in de buurt van Delfzijl of Lauwersoog. De Springbok wordt gestationeerd op het Lauwersmeer.

{youtube 3ZlL4VdJ6mY}

Klasse: Nikolaas

De Nikolaas-klasse: specifiek bestemd voor hulpverlening en reddingen op het binnenwater. De keuze voor deze reddingboot werd bepaald door een aantal specifieke kwaliteiten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij