Reddingboot Evert Floor

Op zaterdag 3 juli 2010 is de reddingboot Evert Floor gedoopt door de schenkster, mevrouw A. Floor-Wieringa. De boot is vernoemd naar haar overleden echtgenoot, Evert Floor. De Evert Floor vaart voor reddingstation Elburg

Nikolaas

Reddingboot Evert Floor

Vaar mee met de reddingboot met deze 360° video

Deze 9 meter boot is van aluminium en heeft een breedte van 3.30 meter en een diepgang van slechts 0.60 meter. Naast 4 bemanningsleden kan ze ook 20 geredden aan boord houden. Ze is voorzien van een Volvo Penta D6 met 435 pk in combinatie met een Ultra 377 waterjet, waardoor ze een snelheid van 35 knopen kan bereiken. De Evert Floor is de 4e reddingboot vanuit de Nikolaas-klasse en specifiek bestemd voor hulpverleningen en reddingen op de ruime binnenwateren. 

Ervaar hoe het is om mee te varen met de reddingboot. Door het beeld van de video te verslepen terwijl de video afspeelt, is het net of u aan boord bent van de reddingboot.

{youtube asugssAmGMs}

Klasse: Nikolaas

De Nikolaas-klasse: specifiek bestemd voor hulpverlening en reddingen op het binnenwater. De keuze voor deze reddingboot werd bepaald door een aantal specifieke kwaliteiten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij