Reddingboot Bernardine

Deze nieuwe reddingboot is op 29 september 2012 gedoopt. De reddingboot behoort tot de zogenaamde Nikolaas-klasse, die in 2009 werd geïntroduceerd. Deze 9-meter lange reddingboten zijn van Noors ontwerp en specifiek bestemd voor hulpverlening en reddingen op het ruime binnenwater.

De reddingboten zijn daarvoor naar de wensen van de KNRM aangepast en voldoen op vijf andere reddingstations naar volle tevredenheid. De reddingboten zijn gebouwd van aluminium en worden voortgestuwd door een waterjet. De ruimte aan dek maakt de schepen ideaal als hulpverleningsvaartuig in samenwerking met brandweer of ambulancediensten. De Bernardine is voorzien van een klapbare mast, zodat ook de gesloten brug gepasseerd kan worden voor assistentie in de binnenhavens.

Nikolaas

Reddingboot Bernardine

Klasse: Nikolaas

De Nikolaas-klasse: specifiek bestemd voor hulpverlening en reddingen op het binnenwater. De keuze voor deze reddingboot werd bepaald door een aantal specifieke kwaliteiten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

┬ę 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij