Reddingboot Dorus Rijkers

De Dorus Rijkers werd 20 september 1997 gedoopt door mevr. J.C. van Haaften - de Vries, vice-voorzitter van het Dorus Rijkersfonds.

De reddingboot Dorus Rijkers werd gefinancierd door een gift van het Dorus Rijkers Fonds.

Het schip werd gestationeerd in Den Helder. Na de in dienst stelling van de reddingboot Joke Dijkstra van het type Arie Visser op station Den Helder werd de Dorus Rijkers toegevoegd aan de reservevloot, met nog steeds Den Helder als uitvalshaven.

Niet te verwarren met de oude motorreddingboot Dorus Rijkers.

Johannes Frederik

Reddingboot Dorus Rijkers

Klasse: Johannes Frederik

De steeds groter wordende vraag om reddingboothulp, de opkomst van de recreatievaart en de voortschrijdende techniek vroegen om een nieuw ontwerp. Zeewaardigheid, manoeuvreerbaarheid, geringe diepgang en snelheid waren de sleutelwoorden bij de ontwikkeling ervan. Het nieuwe ontwerp, de Johannes Frederik klasse, werd uitgerust met waterjets en werd van aluminium gebouwd waardoor ze lichter en sneller was dan haar voorgangers en daarmee minder diep in het water lag.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij