Reddingboot Veronica

Op zaterdag 21 april 2007 werd de reddingboot Veronica in Harlingen gedoopt. De reddingboot kon worden gebouwd dankzij een samenwerkingsverband tussen de KNRM, Veronica Magazine en de Sponsorloterij (tegenwoordig Vriendeloterij). Dit resulteerde in de TV serie ‘Redders’ en uiteindelijk in een gloednieuwe reddingboot.

De doop van de reddingboot Veronica werd verricht door Sheila van den Bos. Sheila was één van de hoofdrolspelers uit de TV serie Redders, die begin 2006 werd uitgezonden. Sheila werd in de serie opgeleid tot professioneel redder. De, in het dagelijks leven, verpleegkundige is inmiddels  al jaren bemanningslid op de reddingboot in Noordwijk aan Zee.

Reddingboot Veronica werd in 2006 gestationeerd op KNRM reddingstation Harlingen.
In 2016 verhuisde zij naar de Reservevloot van de KNRM.

Atlantic 75

Reddingboot Veronica

Klasse: Atlantic 75

De KNRM vaart al sinds 1971 met verschillende typen Atlantic’s van de Britse Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Een rubberboot met vaste bodem en een buitenboordmotor die wordt gelanceerd met een bootwagen of vanuit een drijvend boothuis wordt ingezet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij