Reddingboot Marinus Cornelis

Reddingboot Marinus Cornelis is gedoopt door mevrouw L. van Nieuwburg. Zij en haar man zijn ruim 40 jaar buren geweest van het echtpaar Van Zandvliet. De reddingboot draagt de naam van de overleden echtgenoot van mevrouw Zantvliet-Waterdrinker: Marinus Cornelis.

De boot is bekostigd uit het gelijknamige Marinus Cornelis Fonds, opgericht door mw. W. van Zantvliet-Waterdrinker (1944-2015). Haar wens was dat er een reddingboot met de naam Marinus Cornelis werd gebouwd. Het echtpaar Van Zantvliet was een actief koppel dat graag op pad ging met hun zeilboot die in Enkhuizen lag. Na het overlijden van meneer zeilde mevrouw nog één keer en verkocht toen de boot. Haar vermogen liet zij na aan de KNRM.

Reddingboot Marinus Cornelis van het type Atlantic 75 en werd aangekocht bij de Britse zusterorganisatie van de KNRM, de RNLI. De Atlantic 75 is een beproefd model waarvan de KNRM al vele reddingboten in de vaart nam.

De reddingboot is gestationeerd op KNRM reddingstation Urk.

Atlantic 75

Reddingboot Marinus Cornelis

Klasse: Atlantic 75

De KNRM vaart al sinds 1971 met verschillende typen Atlantic’s van de Britse Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Een rubberboot met vaste bodem en een buitenboordmotor die wordt gelanceerd met een bootwagen of vanuit een drijvend boothuis wordt ingezet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij