Reddingboot Palace Noordwijk

De reddingboot Palace Noordwijk werd op zaterdag 4 november 2006 gedoopt door mevrouw E. Mak.

De aanschaf van de reddingboot werd bekostigd uit de opbrengst van het KNRM benefietgala, dat in 2005 gehouden werd in het Radison Blu Palace Hotel in  Noordwijk aan Zee.

Tijdens een benefietgala ten bate van de KNRM brachten dertig bedrijven €196.000,- bij elkaar, waardoor de bouw van de reddingboot mogelijk werd gemaakt.

Tijdens het gala werd onder andere een veiling gehouden. Eén van de veilingstukken was de naamgeving van een reddingboot.

De heer Paul Brandjes van De Raad Bouw, tevens eigenaar van het organiserende hotel, bood het hoogste bedrag en kreeg daarmee de eer een naam voor de reddingboot te bedenken.

Atlantic 75

Reddingboot Neeltje Struijs

Klasse: Atlantic 75

De KNRM vaart al sinds 1971 met verschillende typen Atlantic’s van de Britse Royal National Lifeboat Institution (RNLI). Een rubberboot met vaste bodem en een buitenboordmotor die wordt gelanceerd met een bootwagen of vanuit een drijvend boothuis wordt ingezet.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij