Skip to main content

Zonder geluk vaart niemand wel

Datum: dinsdag 05 mei 2015 | Sectie: Nieuws

Nog maar net gearriveerd uit Harlingen, moest de Dorus Rijkers gelijk aan het werk om samen met de Koen Oberman van Reddingstation Callantsoog, een Texelse kotter te assisteren.

Even na 18:30 uur op Bevrijdingsdag ging het alarm voor zowel Den Helder als Callantsoog. Een kotter met stuurproblemen dicht onder de wal vlak bij het boothuis van Reddingstation Callantsoog. Reddingboot Koen Oberman was dan ook snel ter plaatse.

De Helderse reddingboot Joke Dijkstra was net onderweg naar de werf in Woudsend en bevond zich op het IJsselmeer. Daarvoor in de plaats was twee uur eerder de Dorus Rijkers vanuit Harlingen gearriveerd en kon dus gelijk aan de bak. Door de harde wind was het behoorlijk ruw in het Schulpengat met golfhoogtes van zeker 3 meter, waardoor de Dorus Rijkers geen volle vaart kon lopen.

De voortstuwing en de boegschroef van de kotter werkten gelukkig wel, waardoor de schipper zijn schip in veilig vaarwater wist te krijgen, met de Koen Oberman in de nabijheid. De kotter en zijn bemanning hebben behoorlijk geluk gehad. Waren ze gestrand dan had het er lelijk voor ze uitgezien in dit slechte weer met hoge golven.

Beide reddingboten hebben de kotter vervolgens via het Schulpengat naar de Texelse rede begeleid. In rustig vaarwater maakte de Dorus Rijkers vast en sleepte de kotter de haven in waar zij veilig bij de visafslag werd afgeleverd. De Koen Oberman kon echter door het hoge water niet bij Callantsoog het strand op en landde bij het Helderse strand, waar zij door de truck werd opgehaald.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.