Skip to main content

Vertrek directeur Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

Datum: woensdag 07 september 2016 | Sectie: Nieuws

Hans Sterkenburg legt per 1 oktober zijn functie neer als directeur-bestuurder van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Onlangs kondigde hij zijn vertrek aan. Sterkenburg heeft ruim vier jaar de kar getrokken en laat een prachtig vernieuwd museum achter.

Sterkenburg was gevraagd om het museum een nieuw gezicht te geven en de grote verbouwing en heropening in september 2015 aan te sturen en te begeleiden. En het resultaat mag er zijn. Sinds de heropening kunnen bezoekers genieten van een nieuw interactief museum voor jong en oud. “Nu is het tijd voor een nieuw gezicht”, zegt Hans Sterkenburg. “Ik heb met veel liefde mijn taken vervuld, maar het zijn voornamelijk de vrijwilligers die het museum succesvol draaiende houden. Vandaar dat het van belang is dat er een nieuwe directeur komt met hart voor de vrijwilligers, het museum en het reddingwezen”.

Het Reddingmuseum heeft deze persoon gevonden in Jan de Ruiter uit Callantsoog, momenteel voorzitter van Stichting de Vrienden van het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en vicevoorzitter van KNRM Callantsoog.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.