Skip to main content

Tikkie terug voor KNRM-vrijwilligers

Datum: vrijdag 07 december 2018 | Sectie: Nieuws

Vandaag is het Nationale vrijwilligersdag waarop overal aandacht gegeven wordt aan het onmisbare werk dat vrijwilligers doen. Ook de KNRM is trots is op al haar vrijwilligers! Ze staan onbetaald 24 uur per dag klaar. En dat verdient wat ons betreft een Tikkie terug.

265.000 vrijwilligersuren

De KNRM werkt met vrijwillige bemanningsleden op de reddingboten voor het reddingwerk en met vrijwilligers aan de wal voor coördinatie, onderhoud en bestuurlijke taken. In totaal maken deze 1.400 vrijwilligers meer dan 265.000 onbetaalde uren per jaar, ter waarde van ruim acht miljoen euro. Hun inzet voor het reddingwerk voorkomt ook nog eens materiële schade ter waarde van 12 miljoen euro.

Help jij onze redders redden? Doe dan een Tikkie terug naar onze redders.

Tik hier!

Het kost je maar € 1,25 en je steunt daarmee één van de redders om zijn of haar werk te doen!

Vrijwillige bijdragen

De KNRM is volledig afhankelijk van vrijwillige bijdragen van donateurs voor de instandhouding van het reddingwerk. Aan elke euro, die aan de KNRM wordt gedoneerd, voegen de vrijwilligers hun waarde toe. Een niet-zichtbare verdubbeling, behaald door de belangeloze vrijwilligersinzet. Vrijwilligers, donateurs en kosteloze hulpverlening zijn de pijlers waarop de KNRM sinds 1824 is gefundeerd. De ‘Dag van de Vrijwilliger’ is een goed moment om daar nog eens bij stil te staan en de redders te bedanken voor hun inzet.

Waarom € 1,25?

Toen de KNRM in 1824 werd opgericht kregen de roeiende vrijwilligers een beloning van twee gulden vijftig voor elke reddingsactie. Toentertijd een flink bedrag en een stimulans om te helpen redden. Het bedrag is in bijna 200 jaar nooit veranderd en is nu - met € 1,25 - geen drijfveer, maar een symbolisch gebaar, dat het vrijwillige karakter onderstreept.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.