Stemmen in overlevingspak

10 maart 2017
lelystad

De vrijwilligers van KNRM Lelystad pakken de reddingboot om hun stem voor de Tweede Kamerverkiezingen uit te brengen. Ze varen woensdag 15 maart naar de Marker Wadden waar de gemeente Lelystad haar 38ste stembureau opent en brengen hun stem uit in overlevingspak.

Het idee om een stembureau te openen is afkomstig van Natuurmonumenten. Zij regelen gedurende de dag boten die stemmers vanuit Bataviahaven gratis naar het eiland brengen. Zo kunnen ook andere inwoners van Lelystad stemmen op een plek die nog niet toegankelijk is voor het publiek. Ook de mensen die momenteel op de eilanden aan het werk zijn, kunnen hun stem op hun werkplek uitbrengen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Openingstijden
De openingstijden liggen iets anders dan op reguliere stembureaus in de gemeente Lelystad: tussen 10.00 en 18.00 uur. Mensen die niet in Lelystad wonen, kunnen ook op de Marker Wadden hun stem uitbrengen, maar moeten daarvoor wel in hun eigen woonplaats een kiezerspas aanvragen die dat mogelijk maakt.

Marker Wadden
De eilandengroep wordt aangelegd om de waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren en het gebied aantrekkelijk te maken voor dieren en recreanten. Voor KNRM Lelystad is het een gebied waar zij naar verwachting vaker naar toe zullen varen, voor recreanten of beroepsvaarders die op de eilanden verblijven en onverwacht hulp nodig hebben.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij