Pluim voor de vrijwilligers van de KNRM

Pluim voor de vrijwilligers van de KNRM

3 december 2020
IJmuiden

Tijdens het Algemeen Overleg Maritiem in de Tweede Kamer van 3 december is een aantal onderwerpen voorbij gekomen waarbij de KNRM betrokken is. De minister roemde de vrijwilligers van de KNRM en gaf ze een dikke pluim!

Minister Cora van Nieuwenhuizen, verantwoordelijk minister van Infrastructuur en Waterstaat sprak vol lof over de inzet van KNRM-vrijwilligers tijdens het Algemeen Overleg Maritiem . De minister roemde alle vrijwilligers van de KNRM, die “24/7 altijd bereid zijn om nachts bij slecht weer op pad te gaan om mensen te redden. Dat hebben we ook deze zomer weer gezien, dat ze vaak in actie moeten komen, een hele grote pluim naar al die vrijwilligers voor hun fantastische werk.”

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

In het AO Maritiem werden verschillende onderwerpen besproken waar de KNRM mee te maken heeft. Zo was er aandacht voor de drukke zomer op de stranden en de zorg over zwemmers en zwemveiligheid, de vorderingen in het triage traject van de Kustwacht en werd er gesproken over de continuering van satellietdiensten die noodzakelijk zijn om de veiligheid van zeevarenden te garanderen. Via deze satellietdiensten wordt o.a. contact gehouden met de KNRM Radio Medische Dienst.

Onderwerpen die door verschillende leden van de vaste kamer commissie van Infrastructuur en Waterstaat werden voorgelegd aan de minister. Het is mooi om te zien dat in de politiek onze zorgen aangaande de veiligheid op het water in al zijn facetten worden gedeeld en vooral dat de inzet van KNRM vrijwilligers wordt gewaardeerd. 

In een algemeen overleg wordt door een Tweede Kamercommissie met de verantwoordelijke ministers of staatssecretarissen van gedachten gewisseld over het beleid. Het is een goede vorm om actuele zaken aan de orde te stellen. Het Algemeen Overleg Maritiem is een vergadering van de vaste commissieleden van de commissie Infrastructuur en Waterstaat. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij