Skip to main content

Op Vaderdag naar oude reddingboten en oldtimers kijken

Datum: dinsdag 29 mei 2018 | Sectie: Nieuws

Op zondag 17 juni 2018 wordt voor de derde keer op rij de Nationale Historische Reddingboot Dag georganiseerd. Maar liefst 15 voormalige reddingboten èn het voormalig stoomschip Hydrograaf liggen in de Bataviahaven naast de voertuigen van de Nationale Oldtimerdag. Een uitgelezen moment om op Vaderdag naar Lelystad te gaan.

De historische schepen vertegenwoordigen het erfgoed van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Speciale aandacht is er voor de Kurt Carlsen, de eerste motorstrandreddingboot op bootwagen met waterdichte tractor uit Noordwijk (1953), die volledig gerestaureerd is. Het voormalig stoomschip Hydrograaf (beter bekend als Pakjesboot 12) ligt ook aan de kade en haar rijke interieur is te bezichtigen.

Meevaren
Op een aantal historische reddingboten kunnen bezoekers meevaren. De boten zijn de hele dag te bezoeken. De vrijwillige bemanningsleden geven graag een rondleiding en uitleg aan boord. Op de kade in de Bataviahaven staan diverse stands van onder andere KNRM en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Ook het boothuis van KNRM Lelystad is open ter bezichtiging.

Excursie Marker Wadden
Vanwege de viering van 100 jaar Zuiderzeewet, die ervoor zorgde dat Nederland er sinds 1916 ingrijpend anders is gaan uitzien, organiseert de NHRD samen met Natuurmonumenten een vaartocht naar de Marker Wadden met de Pakjesboot 12. De Marker Wadden is nog volop in aanleg en alleen toegankelijk onder begeleiding. Donateurs van de KNRM krijgen korting bij aanmelding voor deze unieke excursie.

NHRD
De organisatie van de NHRD bestaat uit een kleine groep vrijwilligers, allen verbonden aan het KNRM reddingstation Lelystad. Doel van de NHRD is de naamsbekendheid van de KNRM te vergroten en die van KNRM Lelystad in het bijzonder.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.