Skip to main content

Nederlands bezoek aan Britse reddingteams voor overstromingen

Datum: woensdag 14 december 2016 | Sectie: Nieuws

Een Nederlandse delegatie van Reddingsbrigade Nederland, KNRM en het Veiligheidsberaad hebben een kort bezoek gebracht aan de Britse Royal National Lifeboat Institution (RNLI), om zich te laten informeren over hun snel inzetbare teams voor overstromingen.

In opdracht van de minister van Veiligheid en Justitie onderzoekt het Veiligheidsberaad of en in welke vorm de Nederlandse reddingvloot van Reddingsbrigade Nederland voor overstromingen in de toekomst vormgegeven moet worden en door wie deze gefinancierd wordt.

De Britse RNLI heeft regionale teams, die snel inzetbaar zijn bij overstromingen die ontstaan door extreme regenval, stormen en dijkdoorbraken. Deze teams bestaan uit vrijwilligers van de RNLI, die worden opgeroepen en aangestuurd door de lokale en regionale brandweerteams.

De KNRM en Reddingsbrigade Nederland zijn betrokken bij het onderzoek van het Veiligheidsberaad, omdat beide organisaties beschikken over materieel en vrijwilligers die bij overstromingen inzetbaar zijn.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.