Nederlands bezoek aan Britse reddingteams voor overstromingen

14 december 2016

Een Nederlandse delegatie van Reddingsbrigade Nederland, KNRM en het Veiligheidsberaad hebben een kort bezoek gebracht aan de Britse Royal National Lifeboat Institution (RNLI), om zich te laten informeren over hun snel inzetbare teams voor overstromingen.

In opdracht van de minister van Veiligheid en Justitie onderzoekt het Veiligheidsberaad of en in welke vorm de Nederlandse reddingvloot van Reddingsbrigade Nederland voor overstromingen in de toekomst vormgegeven moet worden en door wie deze gefinancierd wordt. De Britse RNLI heeft regionale teams, die snel inzetbaar zijn bij overstromingen die ontstaan door extreme regenval, stormen en dijkdoorbraken. Deze teams bestaan uit vrijwilligers van de RNLI, die worden opgeroepen en aangestuurd door de lokale en regionale brandweerteams. De KNRM en Reddingsbrigade Nederland zijn betrokken bij het onderzoek van het Veiligheidsberaad, omdat beide organisaties beschikken over materieel en vrijwilligers die bij overstromingen inzetbaar zijn.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij