Nalatenschappen leiden tot persoonlijke band met KNRM

Nalatenschappen leiden tot persoonlijke band met KNRM

Donateursverhalen centraal in SBS6-programma De Nalatenschap

Op 29 oktober om 16.30 uur staan in het SBS6-programma De Nalatenschap bijzondere KNRM-verhalen centraal.

Bekijk de trailer van De Nalatenschap

x
sbs60-nalatenschap-2022-placeholder Nalatenschappen leiden tot persoonlijke band met KNRM - KNRM

Op 29 oktober staan in het SBS6-programma De Nalatenschap bijzondere KNRM-verhalen centraal. Zo is te zien waarom de reddingboot van reddingstation Lelystad de naam “Bert en Anneke Knape’ draagt.

Dochter Ineke en zoon Nico Knape vertellen over vader Bert die een echte waterman was en over moeder Anneke die haar voeten liever op het droge hield. Des te groter was de verrassing toen zij na zijn dood voorstelde een reddingboot te schenken aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Een prachtig eerbetoon aan haar grote liefde. In de uitzending ontmoeten we ook voormalig scheepsmachinist Hans Poiesz. Tijdens een boottocht vertelt hij over zijn bewogen leven op het water en waarom hij de KNRM wil nalaten wat hij heeft opgebouwd.

In de uitzending van het tv-programma De Nalatenschap kunt u terugzien hoe bijzonder de band is tussen de donateurs en de KNRM. De KNRM hecht aan een persoonlijke relatie bij leven. Dat vertellen Cora Bartels en Cees Prins in de uitzending. Zij onderhouden niet alleen relaties met veel schenkers, maar vervullen namens de KNRM ook de rol van executeur.

Benieuwd naar de verhalen? Kijk dan op 29 oktober om 16.30 uur naar De Nalatenschap (SBS6). Herhaling is zondag 6 november om 11.30 uur en zaterdag 14 januari om 10.00 uur.

Voor nadere informatie over schenken en nalaten aan de KNRM, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Cora Bartels of Cees Prins via (0255) 548 454 of donateur@knrm.nl.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij