Lustrumeditie Reddersgala haalt recordbedrag op

24 november 2019

Het jaarlijkse KNRM-benefietgala, waar ruim 500 gasten aanschoven in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, heeft een totaal van €1.060.593,- opgeleverd! Het was dit jaar de 15e keer dat de KNRM het Reddersgala organiseerde. De opbrengst van de avond overtrof alle voorgaande edities van het Reddersgala.

De galagasten kregen niet alleen een uitgebreid menu en entertainment voorgeschoteld, maar maakten aan de hand van presentator Patrick Lodiers ook uitgebreid kennis met de KNRM. Aan het einde van de avond maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans op het podium de opbrengst van de avond bekend aan Rutger van Slobbe, voorzitter van de KNRM.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De dag voor het Reddersgala had het salesevenent Captain of Sales, het officieuze voorprogramma van het Reddersgala, al een basis gelegd voor de opbrengst door €194.483,- aan donaties te werven.

De KNRM besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1.400 vrijwilligers ten goede komen. Het resultaat van de avond werd voornamelijk bepaald door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. Door een veiling en een loterij werd op de avond zelf de opbrengst nog verder verhoogd. ’s Middags maakte een deel van de galagasten ook écht kennis met de KNRM door mee te doen aan een oefening op zee, met drie reddingboten en een helikopter. ’s Avonds waren er onder meer optredens van de Marinierskapel, Leona Philippo en cabaretier Roué Verveer.

{youtube rD2E5Zu2O-c}

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij