Skip to main content

KNRM Reddingstations Blaricum en Huizen samen verder

Datum: dinsdag 14 juni 2016 | Sectie: Nieuws

De reddingstations Blaricum en Huizen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gaan per 1 januari 2017 samen. De reddingstations worden vanaf deze datum aangestuurd vanuit één plaatselijke commissie onder leiding van Ellen de Ranitz.

Vanwege de korte afstand ten opzichte van elkaar is het goed en logisch dat de twee reddingstations verder samen gaan werken. De eerste stap is dat er onder één bestuurlijke aansturing gewerkt gaat worden. Daarnaast is het de bedoeling dat de bemanning van de uitrukpunten Blaricum en Huizen hun samenwerking nog meer verstevigen. Met jaarlijks meer dan 250 incidenten behoren deze reddingstations op de Zuidelijke Randmeren tot de drukste van het land.

Voordelen
De eenduidige aansturing heeft grote voordelen op het gebied van opleidingen, oefenen, onderhoud van het materieel en zal ook een eenduidige werkwijze en uitstraling realiseren.

Nieuwe voorzitter
De burgemeesters van Blaricum en Huizen zijn op dit moment voorzitter van de KNRM reddingstations in hun gemeente. In de nieuwe samenstelling zullen zij als voorzitter terugtreden. Ellen de Ranitz, momenteel vicevoorzitter van station Blaricum, is bereid gevonden de rol van voorzitter te vervullen. Zij zal de komende maanden gaan werken aan de vorming van een nieuwe plaatselijke commissie. “Op het water was de samenwerking tussen beide reddingstations al zeer goed, nu dit ook op bestuurlijk niveau verder vorm krijgt zal de organisatie slagvaardiger kunnen functioneren. Ik heb er als voorzitter alle vertrouwen in dat wij de KNRM in deze regio de komende jaren nog beter kunnen positioneren”, aldus de nieuwe voorzitter.

Bemanningsleden
De bemanningsleden van beide reddingstations, rond de 30 vrijwilligers zowel in Huizen als in Blaricum, zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Zij zullen de komende maanden betrokken worden bij de vormgeving van deze intensieve samenwerking.

Nieuws

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.