Skip to main content

Nachtelijke actie voor KNRM Vlieland en KNRM Terschelling West

Datum: zondag 09 april 2023 | Sectie: Vlieland

Zaterdag ochtend om 02.16 uur luide de pagers van de vrijwilligers van Vlieland en West-Terschelling. 

Een zeiljacht ten noorden van Terschelling was van de radar verdwenen. Ook kreeg de Kustwacht geen contact meer met het zeiljacht. Hierop maakte de Kustwacht alarm. 

Reddingboot Arie Visser en reddingboot Graaf van Bylandt voeren uit. Ook de Kustwacht helikopter vloog naar de laatste positie. De helikopter kreeg al snel het zeiljacht in het zoeklicht. Hierop verlegde de reddingboten zich naar hun positie. 

De Graaf van Bylandt heeft een opstapper overgezet om te kijken hoe het met de opvarenden ging en om een goede communicatie opgang te krijgen. 

Gelukkig waren de opvarenden in goede gezondheid en waren er verder geen problemen aanboord. Zij waren nogal verbaasd waarom wij kwamen. Na een korte uitleg van onze opstapper hebben de Graaf van Bylandt en de Arie Visser het zeiljacht uit het verkeersscheidingsstelsel (dit is de vaarweg op zee, beste te vergelijken met de snelweg) begeleid. 

Vanaf daar kon het zeiljacht haar weg weer verder vervolgen richting Den Helder. De Graaf van Bylandt heeft zijn opstapper weer aanboord genomen. Hierna konden de reddingboten weer terug naar hun station.  

Om 05.00 was de Graaf van Bylandt weer afgetankt en wel in de haven van Vlieland.

Vlieland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.