Nachtelijke actie voor KNRM Vlieland en KNRM Terschelling West

Nachtelijke actie voor KNRM Vlieland en KNRM Terschelling West

9 april 2023

Zaterdag ochtend om 02.16 uur luide de pagers van de vrijwilligers van Vlieland en West-Terschelling. 

Een zeiljacht ten noorden van Terschelling was van de radar verdwenen. Ook kreeg de Kustwacht geen contact meer met het zeiljacht. Hierop maakte de Kustwacht alarm. 

Reddingboot Arie Visser en reddingboot Graaf van Bylandt voeren uit. Ook de Kustwacht helikopter vloog naar de laatste positie. De helikopter kreeg al snel het zeiljacht in het zoeklicht. Hierop verlegde de reddingboten zich naar hun positie. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Graaf van Bylandt heeft een opstapper overgezet om te kijken hoe het met de opvarenden ging en om een goede communicatie opgang te krijgen. 

Gelukkig waren de opvarenden in goede gezondheid en waren er verder geen problemen aanboord. Zij waren nogal verbaasd waarom wij kwamen. Na een korte uitleg van onze opstapper hebben de Graaf van Bylandt en de Arie Visser het zeiljacht uit het verkeersscheidingsstelsel (dit is de vaarweg op zee, beste te vergelijken met de snelweg) begeleid. 

Vanaf daar kon het zeiljacht haar weg weer verder vervolgen richting Den Helder. De Graaf van Bylandt heeft zijn opstapper weer aanboord genomen. Hierna konden de reddingboten weer terug naar hun station.  

Om 05.00 was de Graaf van Bylandt weer afgetankt en wel in de haven van Vlieland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij