Chaterina D ter kennismaking op Vlieland

Chaterina D ter kennismaking op Vlieland

5 november 2023

Onder stormachtig omstandigheden heeft de bemanning van KNRM reddingstation Vlieland, donderdag 2 november de nieuwe reddingboot Chaterina D opgehaald in Harlingen. De nieuwe en toekomstige reddingboot voor station Vlieland is momenteel bezig met een rondreis langs diverse stations. Station Vlieland kan hier natuurlijk niet in ontbreken.

De reddingboot vervangt de Atlantic 75-klasse, die vooral op de Waddenzee en het IJsselmeer door de KNRM wordt ingezet. De Chaterina D kan gebouwd worden dankzij een schenking aan de KNRM door Chaterina Hollenga en Dick Veen. Gister (zaterdag) stond er wat bijzonders op het programma, de schenkers hebben wij kennis laten maken met de Chaterina D. 

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Tot zondagmiddag ligt de Chaterina D tijdelijk op Vlieland om ervaring op te doen en om testen uit te voeren. Vanaf zondagmiddag is het de beurt aan Station Harlingen om de Chaterina D te testen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij