Skip to main content

Assistentie bij de ronde van Texel

Datum: zaterdag 06 juni 2015 | Sectie: Vlieland

KNRM Vlieland assisteert KNRM Texel tijdens de ronde van Texel op 6 juni 2015. Een zonnige dag met NW wind 5-6 Bft. Veel schade aan de catamarans en enkele gewonden.

's Morgens al vroeg op pad via de Noordzee om met de reddingsboot Huibert Dijkstra KNRM Texel te assisteren bij de Ronde van Texel. Een sportieve zeilwedstrijd tussen catamarans en Windsurfers. De wind is uit noordelijke richting met een kracht van 6 Bft. Na aanmelden bij de lokale KNRM kiest men weer zee en volgt de bemanning van de Huibert Dijkstra nauwlettend het wedstrijdveld.

Het duurt niet lang of er is actie.
De eerste catamarans slaan om en er volgen er meer. Totaal slaan er alleen al in het zicht van de boot meer dan 25 om.
Snel controleren of alles in orde is en weer door naar de volgende. Assisteren waar noodzakelijk, één keer opstapper in het water voor assistentie, een surfer uit het water gehaald met hand verwond of zwaar gekneusd, één keer gealarmeerd door rode flares naar plaats des onheils gevaren maar de bemanning te water werd net voor hun neus uit het water gered door andere boten. De mannen waren overboord gezeild en de cat was er in zijn eentje van door. Via de marifoon klonken vele oproepen om hulp voor o.a. gebroken vingers etc.

Het was een zonnige dag met voor een groot aantal zeilers net iets teveel wind. Gelukkig heeft de schade zich beperkt tot materiaal en wat kleine verwondingen, kneuzingen en breuken.

Al met al een mooie dag met veel zon en zee , NW 6 Bft, kortom mooi weer en genoeg inzet om over na te praten!

Vlieland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.