vaartuig in de problemen

26 mei 2019

Zondagmiddag ging de pieper om 15.32 voor een vaartuig in de problemen. U heeft op deze pagina al eerder kunnen lezen over de waterplanten, ook deze onfortuinlijke watersporter 'stond tot de gangboorden in het wier' met zijn zeiljachtje. Ook de 'Oranje' kon het taaie zeegras niet weerstaan en dat resulteerde in een lange, vermoeiende reddingsactie.

De bemanning heeft emmers vol zeegras uit de jet en de wierpot (filter om wier uit koelwater te halen) van de reddingboot moeten verwijderen. Uiteindelijk kon het jachtje van de dijk gehaald worden en is het overgebracht naar de haven voor reparatie, want het motortje kon het wier ook niet aan.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op de terugreis nog een zeiljacht met een gebroken mast geassisteerd en na 6 uur in touw geweest te zijn lag de 'Oranje' om 21.30 weer klaar voor een volgende uitruk en kon de bemanning aan de welverdiende aardappelen.

LET OP! Het zogenoemde zeegras neemt hard toe in delen van het Veerse Meer. Deze actie vond plaats tussen Kortgene en de Zandkreeksluis. Ook het daargelegen snelvaargebied zit vol met dit zeegras. Rond de Sabbingeplaat is er ook geen doorkomen aan. Probeer ten alle tijde goed in de gaten te houden of en waar er zeegras ligt. Eenmaal erin is er voorlopig niet meer uit en kans op schade aan motor en materieel is aanzienlijk!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij