Skip to main content

Vaartuig de weg kwijt op Veerse Meer

Datum: maandag 02 november 2015 | Sectie: Veere

Vaartuig in dichte mist de weg kwijt!!!

De avondmaaltijd nog maar nauwelijks binnen en vlak voor de wekelijkse oefenavond ging de pieper met een Prio 2 melding: "vaartuig de weg kwijt".
Toen reddingboot Oranje ter plaatse kwam bleek het te gaan om een sportvisboot met 2 opvarenden.
De mannen waren na een dagje vissen op de Oosterschelde in dichte mist het Veerse Meer opgevaren. Na een bijna aanvaring met een binnenvaarder werd het zekere voor het onzekere genomen en besloten de vissers hun boot aan een boei vast te knopen en assistentie van de KNRM te vragen.

De sportvisboot werd vervolgens onder begeleiding van reddingboot Oranje terug gevaren naar de thuishaven Wolphaartsdijk.

Terug op het reddingstation werd meteen maar besloten om van de gelegenheid gebruik te maken en de oefenavond (voor de rest van de inmiddels gearriveerde bemanning) te besteden aan het varen in de mist met gebruik van radar.

Actie 2015-49

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.