Skip to main content

Vaartuig aan de grond

Datum: zaterdag 14 maart 2020 | Sectie: Veere

Zaterdag om 16:30 ging de pager met een melding Prio2 Vaartuig aan de grond. De Oranje vaarde uit voor een zeilboot met 5 personen aan boord, die waren vastgelopen tussen het Aardbeien-eiland en de Haringvreter.

De zeilboot had naar zeggen van de eigenaar een diepgang van 1,9 meter en dacht tussen de eilanden door te kunnen, echter is de gemiddelde diepte 1,7m op dit moment met het winterpeil. De schipper was niet op de hoogte van het winterpeil (30cm lager water).

De bemanning van de reddingboot heeft eerst bekeken of het met iedere opvarende goed ging, dit was het geval. Iedereen had goede zeilkleding en redvesten aan. I.v.m de ondiepte heeft de bemanning van de Oranje de ideale route gepeild voor er een sleepverbinding gemaakt werd. Het leek een flinke klus te gaan worden.

Uiteindelijk viel het mee, na de pk’s van de Oranje flink te hebben aangesproken en wat te wringen kwam de zeilboot langzaam los en konden ze naar dieper vaarwater getrokken worden. Waarna de gegevens werden opgenomen hierna kon de zeilboot op eigen kracht de de tocht vervolgen en keerde de Oranje weer terug naar het station.

3-2020

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.