Skip to main content

Sailing yacht aground

Datum: vrijdag 11 augustus 2017 | Sectie: Veere

Gezeild vanaf je kinderjaren, net terug van een lange zeilvakantie over de wereldzeeën, al jaren lid van de RNLI* en dan krijg je voor het eerst van je leven pech op het Veerse Meer...

Gelukkig is er dan de KNRM die je helpt.

De eigenaar van dit Britse jacht schaamde zich diep, terwijl hij er helemaal niets aan kon doen. Motorstoring was er de oorzaak van dat hij vastliep op een ondiepte in het Veerse Meer.
De bemanning van de Veerse reddingboot Oranje nam het zeewaardige zeiljacht langszij en meerde het veilig af bij Delta Marina in Kortgene. Daar stonden monteurs al klaar om de Britse zeilers te helpen zodat ze zsm hun thuisreis konden vervolgen.

Op de terugreis naar het reddingstation werd de reddingboot Oranje aangeroepen door een RIB met motorpech en het verzoek de eigenaar op sleep te nemen naar zijn thuishaven. Tijdens deze sleep bleek deze motorbootvaarder afgelopen week nog een prachtig filmpje van de Oranje gemaakt te hebben, waarover later meer...

* De RNLI is de Engelse reddingmaatschappij, vergelijkbaar met de KNRM in Nederland.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.