Sailing yacht aground

11 augustus 2017

Gezeild vanaf je kinderjaren, net terug van een lange zeilvakantie over de wereldzeeën, al jaren lid van de RNLI* en dan krijg je voor het eerst van je leven pech op het Veerse Meer...

Gelukkig is er dan de KNRM die je helpt.

De eigenaar van dit Britse jacht schaamde zich diep, terwijl hij er helemaal niets aan kon doen. Motorstoring was er de oorzaak van dat hij vastliep op een ondiepte in het Veerse Meer.
De bemanning van de Veerse reddingboot Oranje nam het zeewaardige zeiljacht langszij en meerde het veilig af bij Delta Marina in Kortgene. Daar stonden monteurs al klaar om de Britse zeilers te helpen zodat ze zsm hun thuisreis konden vervolgen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op de terugreis naar het reddingstation werd de reddingboot Oranje aangeroepen door een RIB met motorpech en het verzoek de eigenaar op sleep te nemen naar zijn thuishaven. Tijdens deze sleep bleek deze motorbootvaarder afgelopen week nog een prachtig filmpje van de Oranje gemaakt te hebben, waarover later meer...

* De RNLI is de Engelse reddingmaatschappij, vergelijkbaar met de KNRM in Nederland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij