Prio 1 surfer in problemen - vermist

Prio 1 surfer in problemen - vermist

27 juni 2021

Tijdens een hevige regenbui en naderend onweer werden de Redders van station Veere gealarmeerd door de Kustwacht. Verschillende meldingen kwamen binnen vanaf de wal: Ter hoogte van de surfschool op de Schotsman zou een Optimist of surfer in problemen geraakt zijn. In overleg met elkaar en onder leiding van de dienstdoende schipper is de Oranje ter plaatse gegaan, mede omdat er mogelijk kinderen op de Optimist zouden zijn. Een bemanningslid bleef op station en hield contact met de reddingboot omtrent het naderende onweer.

Na meerdere zoekslagen en in overleg met de Kustwacht is besloten dat het hoogstwaarschijnlijk om de hydrofoil zeiler zou gaan (zie foto), omdat hij de enige was die aan het signalement voldeed en er verder niemand op het water in nood was. Een passant was de zeiler al te hulp geschoten en hem op sleep genomen. De Oranje heeft hem en zijn hydrofoil verder aan de wal geholpen en keerde veilig terug naar station.

Actie 21 - 2021

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij