Skip to main content

Prio 1!! Brand scheepvaart

Datum: woensdag 17 juni 2020 | Sectie: Veere

Prio 1 Brand scheepvaart

Vanmorgen is reddingboot Oranje opgepiept voor een brandend motorjacht aan de Y-steiger aan de Veerse Gatdam te Vrouwenpolder. In de eerste instantie gaf de pager een opmerkelijk bericht aan: "Prio1 Brand scheepvaart (offshore platform)".?

De bemanning heeft de brandbluspomp meegenomen en is ter plaatse gegaan. De rookwolken waren goed te zien, ter plaatse aangekomen bleek er een motorjachtje en de steiger in lichterlaaie te staan, ontstaan door een combinatie van thinner, koelkast op gas en warmte.

De eveneens gealarmeerde brandweer was al begonnen met bluswerkzaamheden. De reddingbootbemanning heeft blusondersteuning gegeven vanaf het water.

Na enige tijd was het vuur zo goed als uit en is begonnen met het verslepen van het bootje langs de steiger door de brandweer, zodat zij op een onbeschadigd stuk steiger konden staan.

Nu bleek het gezegde 'verwacht het onverwachte' meer dan waar want de motor van het uitgebrande jachtje is spontaan gestart en het bootje had dus ineens voortstuwing. Gelukkig zat er nog een meertouw goed vast waardoor het bootje stopte en verdere schade uitbleef. Voor de zekerheid zijn er gelijk meerdere lijnen vastgemaakt.

Uiteindelijk zijn bootje en steiger geblust en is de Oranje teruggekeerd naar het reddingsstation na een goede samenwerking met Brandweer SerooskerkeRijkswaterstaat en Scheldestromen Waterschap.

Actie 29-2020

Luchtfotografie: Marcelle Davidse @HierWier

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.