Motorboot met problemen op sleeptouw

29 juni 2019

De pieper gaat aan het eind van de middag met het verzoek aan de dienstdoende bemanning om op te komen. Op het station hoorden we dat onze collega Marco vanaf CAS contact had met de Swarte Hean
een Volendammer Kwak waar Marco regelmatig mee op het Veerse Meer te vinden is. Die hadden een motorboot van 16 ton met motorpech op sleeptouw genomen en hebben via Marco, de KNRM ingeschakeld om de motorboot af te laten meren aan de buitensteiger van Delta Marina in Kortgene.
Omdat afmeren met een boot van 16 ton met een beetje wind niet zomaar iets is.

Maar met de befaamde spreuk op het KNRM station Station Veere “Maak van de wind je vriend” wordt het al een stuk makkelijker, zo gezegd zo gedaan. Konden we de zware last netjes en beheerst afmeren langs de steiger.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Na wat administratieve handelingen voor het reddingsrapport zijn we teruggekeerd naar het station.

Bedankt de Swarte Hean voor jullie assistentie aan de motorboot en bedankt Delta Marina voor het beschikbaar stellen van een afmeergelegenheid.

Actie : 23-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij