Skip to main content

Maritieme hulpverlening op Veerse Meer

Datum: dinsdag 14 mei 2019 | Sectie: Veere

Om 18:49 ging de pieper met een prio 2 voor de bemanning van de reddingsboot Oranje.
Een maritieme hulpverlening op het Veerse meer, een motorbootje was vanuit jachthaven Oranjeplaat onderweg naar Vlissingen en ter hoogte van het Aardbeieneiland (VM69) ontstond er een voortstuwingsproblemen de schipper heeft direct zijn anker uitgezet en via de KNRM Helpt Assistentie Centrum hulp ingeroepen. Door de stevige wind kabbelde het anker behoorlijk en bij aankomst van de Oranje lag de boot al bij het Zilverenschor in zeer ondiep water. Na de situatie eerst beoordeeld te hebben is de Oranje aan stuurboord langszij gekomen Zo hebben we de schipper en zijn zoon weer veilig teruggebracht naar jachthaven Oranjeplaat waar de firma Van Belzen (gewaarschuwd door de schipper) al klaar stond om samen met de schipper de boot technisch te controleren en om indien nodig nog te kunnen kranen. Hierna is de Oranje teruggekeerd naar het station in Veere.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.