Skip to main content

Man overboord

Datum: donderdag 30 mei 2019 | Sectie: Veere

Hemelvaartsdag

Om 13:36 ging de pieper met een melding van het KWC: Prio1 Man overboord, op het station aangekomen bleek het om 3 personen te water te gaan. Hierna zijn we met grootse spoed richting de Arneplaat (nabij VM65/VK2) gevaren. Onderweg kregen we via marifoonkanaal 16 door dat de onfortuinlijke zeilers al uit het water waren gehaald door de bemanning van de zeilboot Noorderzon, bij aankomst bleek het om een open zeilboot te gaan van het type Valk. Eén Opstapper is nog even aan boord gegaan van de hulpverlenende zeilboot Noorderzon om te kijken hoe moeder en zoontje het maakte. Die waren prima verzorgd door de bemanning van Noorderzon. Hierna is er afgesproken met de bemanning van de Noorderzon dat zij de onfortuinlijke zeilers terug zouden brengen naar de Zeilschool waar de zeilers aan boord waren gegaan, omdat reddingsboot Oranje een nieuwe meldingen had binnen gekregen. Mensen te water van een open zeilbootje bij de Mosselplaat, bij aankomst van de Oranje voeren deze mensen alweer op eigen kracht weg. Na een check of het echt goed ging, dat was het geval, is de Oranje teruggevaren naar de Valk om eventueel assistentie te verlenen bij het rechtzetten van de zeilboot en dat bleek nodig. Na 20 minuten stond hij weer overeind en hebben we de Valk nog helpen leegpompen waarna de verhuurder de boot heeft meegenomen.
De Oranje is hierna direct naar een inmiddels 3e binnengekomen melding gevaren, nabij de Schutteplaat zou er een bootje aan een boei liggen die problemen zou hebben dit bootje hebben we niet meer aangetroffen waarna de Oranje is teruggekeerd naar het station.

Actie 15-2019.

De dienstdoende bemanningsleden van de Oranje zaten net allemaal aan de warme hap toen voor de 2e keer de pieper ging: Prio1 Vaartuig aan de grond, op het station werd duidelijk dat het om een zeilboot ging die vast zou liggen tussen de VM31 en de VM29 toen de Oranje er bijna was kregen ze via marifoonkanaal 16 door dat de zeilboot “mogelijk” al los was, de Oranje is toch nog even ter plaatse gegaan om er zeker te van te zijn dat dat zo was. Inderdaad er was geen zeilboot meer te zien. Hierna is de Oranje terug gekeerd naar het KNRM-station in Veere
Tijdens het uitvaren van deze melding kwamen we de Noorderzon die hulpverleende bij de eerste actie tegen, die hadden er uiteindelijk ook een lange dag opzitten door de hulp die zijn verleend hebben.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.