Skip to main content

KNRM Veere test “WOW-boots”

Datum: vrijdag 01 april 2022 | Sectie: Veere

Deze week is KNRM-station Veere gestart met het testen van zgn. WOW-boots. WOW staat voor Walk On Water en zoals de naam al doet vermoeden maken deze het mogelijk om over water te lopen.

Het systeem bestaat uit twee speciaal hiervoor ontwikkelde schoenen die over de standaard laarzen van het overlevingspak worden getrokken. Door de toepassing van hydrofobe nanotechnologie ontstaat er een draagvermogen wat veel hoger ligt dan de omvang van het geheel doet vermoeden.

Het doel van deze toepassing is dat de bemanning materialen zoals een sleeplijn kan overbrengen naar vaartuigen die niet direct met de reddingboot te benaderen zijn. Te denken valt aan boten die vast zijn gelopen in grote hoeveelheden wier, maar ook naar bijvoorbeeld surfers die uitgeput aan lagerwal zijn geraakt.

De eerste testresultaten zijn hoopvol, waarbij wel aangetekend moet worden dat de drager moet beschikken over een speciale “looptechniek” welke in enkele uren is aan te leren.

Wij zullen u via deze weg op de hoogte houden van de verdere testresultaten, als dit hulpmiddel succesvol blijkt is KNRM-station Veere het eerste reddingstation in Nederland wat met deze WOW-boots wordt uitgerust.

Wil jij deze techniek ook onder de knie krijgen en vrijwillig bemanningslid worden bij KNRM-station Veere? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.