Skip to main content

KNRM Veere redt 75-jarige surfer en vele anderen

Datum: dinsdag 10 juli 2018 | Sectie: Veere

Het is vakantietijd en er staat een stevig windje op het Veerse Meer. Kortom; alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooi middagje watersport.

Dat dacht ook de surfer waarvoor de Veerse reddingboot vanmiddag opgeroepen werd. Alleen bleek de wind, zo dicht onder de kust, toch net even wat te sterk voor deze meneer die morgen zijn 75ste verjaardag hoopt te vieren.

Meneer kwam in de problemen en moest gered worden door de Veerse reddingboot. Aan boord bleek dat niet alleen de schrik er goed in zat, ook werd het hoog tijd dat meneer opgewarmd werd. Want al is het water relatief warm, als je er lang genoeg in bent dan ligt onderkoeling ook met deze temperaturen op de loer.

Meneer werd veilig aan de kant gebracht en hoopt morgen gezond en wel zijn 75ste verjaardag te vieren.

Vervolgens werden er nog een (veel jongere) surfer uit het water gehaald, werd er gezocht naar een omgeslagen catamaran waarvan 2 personen in het water zouden liggen en werd de middag afgesloten met een omgeslagen zeilboot thv het Aardbeieneiland.

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.