KNRM Veere redt 75-jarige surfer en vele anderen

10 juli 2018

Het is vakantietijd en er staat een stevig windje op het Veerse Meer. Kortom; alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooi middagje watersport.

Dat dacht ook de surfer waarvoor de Veerse reddingboot vanmiddag opgeroepen werd. Alleen bleek de wind, zo dicht onder de kust, toch net even wat te sterk voor deze meneer die morgen zijn 75ste verjaardag hoopt te vieren.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Meneer kwam in de problemen en moest gered worden door de Veerse reddingboot. Aan boord bleek dat niet alleen de schrik er goed in zat, ook werd het hoog tijd dat meneer opgewarmd werd. Want al is het water relatief warm, als je er lang genoeg in bent dan ligt onderkoeling ook met deze temperaturen op de loer.

Meneer werd veilig aan de kant gebracht en hoopt morgen gezond en wel zijn 75ste verjaardag te vieren.

Vervolgens werden er nog een (veel jongere) surfer uit het water gehaald, werd er gezocht naar een omgeslagen catamaran waarvan 2 personen in het water zouden liggen en werd de middag afgesloten met een omgeslagen zeilboot thv het Aardbeieneiland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij