Boot aan stampt tegen steiger aan

Boot aan stampt tegen steiger aan

20 mei 2021

Een voorganger van de reddingboot Oranje was de Forel, die in mei 2000 ingezet is tijdens stormachtig weer om een motorkruiser in veiligheid te brengen die aan lagerwal geraakt was en waarbij veel schade ontstond. De laatste actie lijkt daar sprekend op:

Het was bewolkt met een stormachtige zuidwester wind. Die was te sterk voor een zeiljacht welke bij Kamperland tegen een steiger aan geraakt was. Daarbij ontstond veel schade. Een opvarende sloeg alarm, waarna de KNRM Alarm Centrale (KAC) de redders alarmeerde. De Oranje ging ter plaatse.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Het bleek te gaan om een zeiljacht zonder mast, die los dreigde te slaan en schade aan anderen zou veroorzaken.

De hulpvrager vroeg daarom of de boot naar een veilige plek gebracht kon worden om schade aan anderen te voorkomen. De meest geschikte plek bleek de jachthaven van Oostwatering te zijn.

De sleeplijn werd bevestigd aan het zeiljacht, waarna een lichte spanning in de sleeplijn werd opgebouwd. Vervolgens sneed de eigenaar van voor naar achter zijn landvasten los en trok de Oranje haar netjes van de kant zonder daarbij extra schade te veroorzaken. Ze is veilig naar de jachthaven gebracht.

Actie 12-2021

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij