Skip to main content

Als de Pieper gaat!!!

Datum: vrijdag 25 mei 2018 | Sectie: Veere

Wat als je onderweg bent naar de bruiloft van een bemanningslid en de pieper gaat? Dan weet je weer dat je 24/7 beschikbaar bent voor mens en dier in nood op het water. Want daarom ben je opstapper bij de KNRM geworden. Vrijwillig? Ja, maar niet vrijblijvend.

Het gebeurt niet vaak maar gisteravond was het dan zover. De pieper ging op een wel heel erg ongelegen moment.

Het Veerse Meer zat potdicht van de mist en de melding was een zeiljacht in problemen. In eerste instantie werd gedacht aan een vlet van de scouting welke bijna overvaren zou zijn door een binnenvaarder. Later bleken de scout veilig op de plaats van bestemming aangekomen maar waren er nog wel een zeiljacht vastgelopen en een motorjacht dat niet zelfstandig meer verder durfde vanwege de mist.

Het zeiljacht werd door iemand anders losgetrokken en het motorjacht werd door de bemanning van de reddingboot Oranje naar een veilige ligplaats begeleid alwaar men direct donateur van de KNRM werd!

En de bemanning van de reddingboot? Die voer terug naar het boothuis, nog net op tijd om een staartje van het feest mee te maken...

Trots op ons werk en trots op onze vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor iedereen in nood op het water.

Bent u al donateur?

Veere

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.